Diskusija apie ENTP tipo aprašymą

Išradėjų konferencija

Re: Diskusija apie ENTP tipo aprašymą

Standartinė Liepa » 2010 Bir 17 15:00

Jeigu tai tikrai ENTP, o jūs ENFJ - situacija tikrai nepavydėtina. Mes kolektyve turėjom tokį ENFJ...(tik kolektyve dauguma buvo logikai).
Labai panašu į gynybines pozicijas. Jūs atjungiate logiką - situaciją sprendžiate per santykius, kaip kam dera elgtis. Jis atjungia santykių aspektą - išeities ieško per logiką, sprendimus. Nepasitenkinimas ir nesupratimas - abipusis.

Ignoravimas, pašaipos ar kiti SANTYKIŲ POVEIKIO dalykai situaciją tik dar labiau pablogins (dešimteriopai). ENTP nieko nesupras (ko iš jo norite). Tai traktuojama vienareikšmiškai - kaip agresija ir susidorojimas neleistinais metodais (manipuliavimas etiniais dalykais, santykiais ir jausmais vertinamas kaip priešininko smūgiavimas žemiau juostos). Žodžiu - negarbinga kova.
Ar pas jus kolektyve nėra kokio nors ISTJ, INFJ, ISFJ - galėtų pabūti "tarpininku" ir išvesti iš izoliacijos. ENTP orientuotas tiktai į teigiamas emocijas, nuo neigiamų - atsiriboja. Todėl šnekėtis, aiškintis padėtį reikėtų individualiai ir labai geranoriškai (nepriekaištaujant). Arba pereiti tiktai į dalykinį (mandagų!) bendravimą be jokių emocijų. Bet tai "užgydys žaizdas" tiktai per ilgą laiką...

ENTP padarys viską, ką gali ir netgi dar daugiau negu iš jo reikalaujama - tuomet, kai jo atžvilgiu nusiteikimas yra geranoriškas, draugiškas, palaikantis (nusivilks paskutinius marškinius)... Jokia jėga, spaudimu, prievarta jo neįveiksite - atsilaikys!
Liepa

MBTI tipas: ENTP

Standartinė Dogbrain » 2010 Bir 17 22:01

Smurtas... :twisted:
Vartotojo avataras
Dogbrain

MBTI tipas: INTP

Standartinė Liepa » 2010 Bir 17 23:49

Martynas0708 rašė:Jis turejo viena bendraminti - mane. Esu ENFJ, kaip matot, taigi jis buvo siustuvas, o as imtuvas. Kadangi esu didesnis 'lyderis' uz ji, idejos buvo mano ir pan. Bet jam pradejus mane kritikuot ir zemint, as ji du kartus ispejau 'neperzenk ribu'.

1) Man atrodo, kad ENFJ labai svarbu yra "statusas" (tai kvadrinė betos vertybė). ENTP jokių statusų nepaiso (tai kvadrinė alfos vertybė).
2) ENFJ įsivaizdavo esąs "didesnis lyderis". Iš tiesų, kiekvienas savoje kvadroje yra idėjiniai generatoriai.
3) Gaila, kad nežinau, kokioje srityje yra šio darbo kolektyvo veiklos pobūdis. Jei loginėje - tai ko gero ENTP kritika buvo teisinga (jis lyginant su ENFJ užima ekspertinę padėtį). Jei veiklos pobūdis santykių, etikos/etiketo, diplomatijos srityje, tuomet ekspertas ENFJ... Taigi čia dar neaiškus klausimas - KURIS nemoka priimti kritikos ;)
Liepa

Standartinė Martynas0708 » 2010 Bir 19 22:11

Kaip geriausia susigrazinti ENTP tipo asmenybes draugyste? Abejoju ar ENTP tipo zmogus daznai zengs pirma zingsni. Greiciausiai jis lauks, kol kitas zengs pirma zingsni ir tada viska labai greitai perims? Ar klystu?
Martynas0708

MBTI tipas: ENFJ

Standartinė Liepa » 2010 Bir 20 18:28

Yra gana didelė tikimybė, kad klysti. ENTP pasitikėjimas prarandamas visam laikui...
Žinoma, priklauso nuo to, ką jam padarė tas ar kitas žmogus. Jei ENTP pats jaučiasi kaltas - tikrai atsilieps į pirmą bandymą suartėti (pats bijo žengti pirmą žingsnį tiktai dėl to, kad vėl bijo, jog iš jo bus pasityčiota). Bet jei kitas žmogus nepateisino pasitikėjimo (išdavė), kirto per draugystę, pasijuokė iš jausmų - atstatyti buvusios padėties nebeįmanoma. ENTP po kurio laiko gali vėl išoriškai bendrauti, šypsotis, ateiti į pagalbą kai jo prašoma - bet viduje nebepasitikės niekada. Tas žmogus kaip draugas jam bus miręs... Mandagus, bet "oficialus" bendravimas rodo, kad ENTP atleido, bet ir prarado draugą...
Taip yra todėl, kad jausmai (draugystė, meilė, ištikimybė) yra skaudžioji ENTP vieta. Smūgis per šią sritį - tai peilio suvarymas į širdį. Sakoma, kad ENTP - didelis vaikas. Vaikas, kuris neatleidžia mušimo. Po tokių smūgių ENTP užsidaro ilgam. Atsiverti kitam žmogui išdrįsta tik po ilgesnio laiko. Žaizdas gydosi viduje... ir užsigrūdina - tampa arba dar didesniu idealistu, arba... (nors ENTP, kuriam jausmuose viskas "dzin" man neteko sutikti).
Liepa

Ankstesnis

Grįžti į ENTP tipas